Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

VW Tiguan 4MOTION R-Line 1.4 TSI ’10

VW Tiguan 4MOTION R-Line 1.4 TSI ’10

To VW Tiguan ήταν το αυτοκίνητο που ξεκίνησε την πορεία της VW στην κατηγορία των compact οχημάτων ελεύθερου χρόνου SUV.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του VW Tiguan προσεγγίζουν αυτοκίνητα με συμβατική απόσταση από το έδαφος, πράγμα που είναι και το κορυφαίο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί σε ολισθηρά εδάφη με ασφάλεια, ακόμα και σε περισσότερο δύσβατα.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου VW Tiguan βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος 1.4 λίτρων κινητήρας βενζίνης CAV με απόδοση 150ps @ 5.800 rpm και 240Νm ροπής @ 1.750 rpm. Στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC το VW Tiguan 4MOTION 1.4 TSI επιτυγχάνει μεικτή κατανάλωση των 8,4l/100km, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 192km/h.

Ο εξοπλισμός του VW Tiguan 4MOTION 1.4 TSI είναι ιδιαίτερα πλούσιος, μιας και είναι έκδοση R-Line, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Εξωτερικό πακέτο R-Line: Προφυλακτήρες, μασπιέ, αεροτομή, πολυάκτινες ζάντες 18″
  • Ηλεκτρομαγνητική ανάρτηση με 3 προγράμματα απόσβεσης (Normal, Comfort, Sport)
  • Αυτόματο παρκάρισμα
  • Σύστημα πολυμέσων 2 DIN
  • Λειτουργία off road για κατάβαση κατηφόρας με σταθερή χαμηλή ταχύτητα
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό (clima)
  • Σπορ δερμάτινο 3άκτινο τιμόνι με χειριστήρια

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο VW Tiguan R-Line είχε έναν μόνο προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αγοράστηκε καινούργιο τον Μάιο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 72.000 χιλιόμετρα. To VW Tiguan δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα, όπως διαπιστώθηκε στον καθιερωμένο έλεγχο πάχους βαφής, και έχει συντηρηθεί με ευλάβεια. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, βιβλίο service, και έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικές επιφάνειες

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του VW Tiguan όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των εσωτερικών πλαστικών των θυρών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean. Το τελευταίο βήμα ήταν η ενυδάτωση τους με Silk Shine.

Εξωτερικές επιφάνειες

Στο εξωτερικό πρώτα έγινε εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν ρύποι και επικαθίσεις του περιβάλλοντος και στη συνέχεια χαρτώθηκαν όλες οι πλαστικές και λαστιχένιες επιφάνειες για να προστατευτούν.

Εν συνεχεία εφαρμόστηκε η κοπτική αλοιφή της Feynlab, η F100 Heavy Cut Compound με χρήση έκκεντρου αλοιφαδόρου, για να γίνει φινίρισμα με την F1000 της ίδιας εταιρίας.

Για την διατήρηση και προστασία του χρώματος εφαρμόστηκε συνθετικό κερί Collinite 915 στις γυαλισμένες επιφάνειες. Τα άβαφα πλαστικά ενυδατώθηκαν με χρήση ValetPro Black to the future.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο VW Tiguan 4MOTION R-Line 1.4 TSI ’10 όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.