Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Alfa Romeo MiTo QV ’11

Alfa Romeo MiTo QV ’11

To Alfa Romeo MiTo είναι ένα ολοκληρωμένο μικρό αυτοκίνητο με ιταλικό στυλ και όντως στην έκδοση QV είναι πολύ γρήγορο με πολύ καλή οδική συμπεριφορά.

Το Alfa Romeo MiTo QV συνδυάζει τις μικρές διαστάσεις αμαξώματος με ακριβές τιμόνι και πολύ καλή οδική συμπεριφορά.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Alfa Romeo MiTo βρίσκεται ο ιδιαίτερα γεμάτος σε όλο το φάσμα λειτουργίας του turbo τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1.368cc τεχνολογίας mutliair που αποδίδει 170cv @ 5.500 rpm και 230Nm @ 2.500 rpm. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ώστε στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC το Alfa Romeo MiTo QV επιτυγχάνει μεικτή κατανάλωση μόλις 6l/100km, ενώ τα πρώτα 100km/h φθάνουν σε μόλις 7,6″.

Αντίστοιχα είναι και τα φρένα του Alfa Romeo MiTo QV μιας και είναι αναβαθμισμένα σε σχέση με τις λιγότερο δυνατές εκδόσεις του μοντέλου. Συγκεκριμένα διαθέτει 4πίστονες δαγκάνες που φρενάρουν τους διαμέτρου 305mm αεριζόμενους δίσκους!

Όντας έκδοση Quadrifoglio Verde, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Ηλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή
  • Επένδυση οροφής σε μαύρο
  • Δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια & δερμάτινο πόμολο ταχυτήτων
  • Σπορ αλουμινένια πεντάλ
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό (clima)
  • Ζάντες αλουμινίου 18″ πολλών ακτίνων σε ανθρακί
  • Αεροτομή

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Alfa Romeo MiTo QV είχε έναν μόνο προηγούμενο ιδιώτη ιδιοκτήτη. Αγοράστηκε καινούργιo από αντιπροσωπεία Alfa Romeo της  Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2011, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 49.000 χιλιόμετρα. Μετά από έλεγχο του πλαισίου του αυτοκινήτου, βρέθηκε μία επισκευή στο πίσω δεξί φτερό, χωρίς φυσικά το αυτοκίνητο να έχει μεγάλης έκτασης ζημιά.

Τόσο για την εξακρίβωση των χιλιομέτρων μέσω διαγνωστικού εργαλείου, όσο και για την ορθή συντήρηση του αυτοκινήτου με αλλαγή σετ ιμάντα χρονισμού, έγινε επίσκεψη σε εξειδικευμένο συνεργείο Alfa Romeo.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Alfa Romeo MiTo QV όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των εσωτερικών πλαστικών των θυρών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean, και τέλος ενυδατώθηκαν με χρήση Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στις εξωτερικές επιφάδνειες του Alfa Romeo MiTo QV, θέλαμε να τονίσουμε το rosso alfa κόκκινο χρώμα. Χρησιμοποιήθηκε λοιπόν έκκεντρος αλοιφαδόρος για την εφαρμογή γυαλιστικής αλοιφής Menzerna 2500 ώστε να αφαιρεθούν οι μικρές γρατζουνιές και να επανέλθει η λάμψη. Για να διατηρηθεί αυτή η λάμψη, εφαρμόστηκε ως τελευταίο βήμα το εξαιρετικό κερί Collinite 915 που προσδίδει μία βαθιά λάμψη.

Τέλος, έγινε ενυδάτωση των εξωτερικών πλαστικών και ελαστικών μερών με χρήση του εξαιρετικού προϊόντος ValetPro Black to the Future.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο Alfa Romeo MiTo QV ’11 όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.