Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Suzuki Grand Vitara GLX-ΕW 2.0 ’07

Suzuki Grand Vitara GLX-ΕW 2.0 ’07

To Suzuki Grand Vitara στην 2η του γενιά είναι ένα ολοκληρωμένο 4κίνητο και αξιόπιστο αυτοκίνητο που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της Suzuki στην κατηγορία που η ίδια ουσιαστικά δημιούργησε.

Η 2η γενιά του Suzuki Grand Vitara χρησιμοποιεί μόνιμη κίνηση τους 4 τροχούς με χρήση κεντρικού διαφορικού με δυνατότητα κλειδώματος. Αποτέλεσμα αυτών είναι η δυνατότητα κίνησης με μεγάλη ασφάλεια σε οποιοδήποτε είδος εδάφους ακόμη και με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου Suzuki Grand Vitara βρίσκεται ο δίλτρος κινητήρας βενζίνης J20A που αποδίδει 140hp @ 6.500 rpm. Συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, και επιπλέον με βοηθητικό κιβώτιο για υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων, ώστε να καλύπτει ανάγκες κίνησης σε δύσβατες εκτός δρόμου διαδρομές. Στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC το Suzuki Grand Vitara επιτυγχάνει μεικτή κατανάλωση των 9,1l/100km, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 176km/h.

Ο εξοπλισμός του συγκεκριμένου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου Suzuki Grand Vitara είναι ιδιαίτερα πλούσιος, μιας και είναι έκδοση JLX-EW και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • 6 αερόσακους
  • Είσοδος και εκκίνηση χωρίς χρήση κλειδιού (keyless entry/start)
  • Hλεκτρική ηλιοροφή
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη 2DIN Kenwood DDX6029 με δυνατότητα πλοήγησης, αναπαραγωγής DVD και σύνδεση i-pod
  • Ταμπλώ με επένδυση ξύλου
  • Mαύρα δερμάτινα καθίσματα
  • Δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για το ηχοσύστημα και το cruise control
  • Aυτόματο κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 17″
  • Προβολείς ομίχλης

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Suzuki Grand Vitara ανήκε σε ιδιώτη ο οποίος τo είχε αγοράσει καινούργιo από αντιπροσωπεία Suzuki της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2007, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 123.000 χιλιόμετρα. To Suzuki Grand Vitara δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα όπως διαπιστώθηκε στον καθιερωμένο έλεγχο πάχους βαφής. Όσον αφορά την τακτική συντήρησή του, αυτή έχει λάβει χώρα αποκλειστικά εντός του επίσημου δικτύου SUZUKI, γεγονός που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, βιβλίο service, και έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Suzuki Grand Vitara όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των εσωτερικών πλαστικών των θυρών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean.

Επικεντρώνοντας στις δερμάτινες επιφάνειες, έγινε καθαρισμός τους με χρήση Autoglym Leather Cleaner. Για την προστασία του δέρματος εφαρμόστηκε το προϊόν ValetPro Leather Protector. Τέλος, ενυδατώθηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με χρήση Chemical Guys Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του Suzuki Grand Vitara, έγινε πλύσιμο με χρήση Meguiar’s NXT και εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν επικαθίσεις και ρύποι του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια περάσαμε στο στάδιο του γυαλίσματος με εφαρμογή αλοιφής Menzerna 2500 με χρήση έκκεντρου αλοιφαδόρου, πάντα σε συνδυασμό με το κατάλληλο σφουγγάρι γυαλίσματος. Η διαδικασία της ανανέωσης του χρώματος έλαβε τέλος με την εφαρμογή ενός υβριδικού κεριού για λάμψη και αντοχή στο χρόνο, του Menzerna Power Lock. Ως τελευταίο βήμα στην εξωτερική περιποίηση τέθηκε η ενυδάτωση των εξωτερικών πλαστικών και ελαστικών μερών με χρήση του εξαιρετικού προϊόντος ValetPro Black to the Future.

Tελευταία αφέθηκε η συντήρηση της ηλιοροφής, η οποία καθαρίστηκε από τα παλιά ξερά γράσα και έγινε εφαρμογή νέου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο Suzuki Grand Vitara JLX-ΕW 2.0 ’07 όπως είναι έτοιμο προς πώληση, στη σχετική αγγελία.