Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Subaru Forester SH 2.0 XS ’08

Subaru Forester SH 2.0 XS ’08

To Subaru Forester στην 3η του γενιά είναι ένα ολοκληρωμένο 4κίνητο και αξιόπιστο αυτοκίνητο που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της Subaru στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου SUV.

Όπως όλα τα Subaru Forester, έτσι και η 3η γενιά του (κωδικός SH) χρησιμοποιεί μόνιμη κίνηση τους 4 τροχούς με χρήση κεντρικού διαφορικού σε συνδυασμό με boxer κινητήρα. Αποτέλεσμα αυτών είναι η δυνατότητα κίνησης με μεγάλη ασφάλεια σε οποιοδήποτε είδος εδάφους ακόμη και με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Subaru Forester βρίσκεται ο δίλτρος κινητήρας βενζίνης EJ20 που αποδίδει 150ps @ 6.000 rpm. Συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, και επιπλέον με βοηθητικό κιβώτιο για υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων, ώστε να καλύπτει ανάγκες κίνησης σε δύσβατες εκτός δρόμου διαδρομές. Στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC το Subaru Forester επιτυγχάνει μεικτή κατανάλωση των 8,4l/100km, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 183km/h.

Ο εξοπλισμός του Subaru Forester είναι ιδιαίτερα πλούσιος και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Xenon φώτα με αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης και πλυστικά φανών pop-up
  • Hλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή
  • Γκρι δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, του οδηγού ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο σε 8 κατευθύνσεις
  • Γκρι δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για το ηχοσύστημα και το cruise control
  • Aυτόματο κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 16″
  • Συναγερμό
  • Ηχοσύστημα 7 ηχείων με SRS Surround
  • Oπίσθιους αισθητήρες παρκαρίσματος

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Subaru Forester ανήκε σε ιδιώτη ο οποίος τo είχε αγοράσει καινούργιo από αντιπροσωπεία Subaru της Θεσσαλονίκης τον Aπρίλιο του 2008, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 124.000 χιλιόμετρα. To Subaru Forester όχι μόνο δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα, αλλά επιπλέον έχει το χρώμα του εργοστασίου σε όλα τα εξωτερικά κομμάτια λαμαρίνας όπως διαπιστώθηκε στον καθιερωμένο έλεγχο πάχους βαφής. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, βιβλίο service, και έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Subaru Forester όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των εσωτερικών πλαστικών των θυρών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean.

Επικεντρώνοντας στις δερμάτινες επιφάνειες, έγινε καθαρισμός τους με χρήση Autoglym Leather Cleaner. Για την προστασία του δέρματος εφαρμόστηκε το προϊόν ValetPro Leather Protector. Τέλος, ενυδατώθηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με χρήση Chemical Guys Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του Subaru Forester, έγινε πλύσιμο με χρήση Meguiar’s NXT και εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν επικαθίσεις και ρύποι του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια περάσαμε στο 1ο στάδιο του γυαλίσματος με την επιδιόρθωση του χρώματος με εφαρμογή “χοντρής” αλοιφής Menzerna 400 και χρήση έκκεντρου αλοιφαδόρου, ενώ προηγουμένως χαρτώθηκαν όλες οι πλαστικές και ελαστικές επιφάνειες. Για να επανέλθει η εργοστασιακή γυαλάδα στο χρώμα, εφαρμόστηκε η αλοιφή Menzerna 2500 επίσης με χρήση αλοιφαδόρου, πάντα σε συνδυασμό με το κατάλληλο σφουγγάρι γυαλίσματος. Η διαδικασία της ανανέωσης του χρώματος έλαβε τέλος με την εφαρμογή ενός υβριδικού κεριού για λάμψη και αντοχή στο χρόνο, του Menzerna Power Lock. Ως τελευταίο βήμα στην εξωτερική περιποίηση τέθηκε η ενυδάτωση των εξωτερικών πλαστικών και ελαστικών μερών με χρήση του εξαιρετικού προϊόντος ValetPro Black to the Future.

Tελευταία αφέθηκε η συντήρηση της ηλιοροφής, η οποία καθαρίστηκε από τα παλιά ξερά γράσα και έγινε εφαρμογή νέου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο Subaru Forester SH 2.0 ’08 όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.