Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Peugeot 106 Rallye ’01

Peugeot 106 Rallye

Peugeot 106 Rallye ’01

Tο Peugeot 106 Rallye ήταν το πιο ποθητό μικρό σπορ αυτοκίνητο των 90s και 00s. Πλέον είναι ένα αληθινό future classic.

Επίκεντρο του Peugeot 106 Rallye φυσικά ο ιδιαίτερος σπορ χαρακτήρας του. Ακρογωνιαίοι λίθοι το ακριβές τιμόνι και ο πολύ συμμετοχικός πίσω άξονας του αυτοκινήτου που μεταφέρουν μία αγνή αίσθηση οδήγησης και νοσταλγίας μιας άλλης εποχής. Η οδηγική αίσθηση συμπληρώνεται από τον δυνατό υψηλόστροφο ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1.587cc με απόδοση 120hp @ 6.600 rpm που δίνει τελική ταχύτητα της τάξης των 205 km/h.

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Peugeot 106 Rallye ανήκε σε ιδιώτη ο οποίος τo είχε αγοράσει καινούργιo από αντιπροσωπεία Peugeot της Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2001, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 43.000 χιλιόμετρα.  Τα ελάχιστά του χιλιόμετρα είναι αποτέλεσμα της περιορισμένης χρήσης του Peugeot 106 Rallye, χωρίς παρ’ όλ’ αυτά να βρεθεί ποτέ σε ακινησία. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, αρχείο συντηρήσεων, και έλεγχο ΚΤΕΟ που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Η συντήρησή του έχει γίνει σε επίσημη αντιπροσωπεία, όπως φαίνεται από τις εντολές εργασιών, πράγμα που κάνει πολύ εύκολο τον έλεγχο αυτών των εργασιών. Σε κάθε περίπτωση τα πολύ λίγα χιλιόμετρα είναι ο παράγοντας που κάνουν το συγκεκριμένο Peugeot 106 Rallye ξεχωριστό και συλλεκτικό.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Peugeot 106 Rallye όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστη».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean.

Τέλος, έγινε εφαρμογή CarPro Perl για την συντήρηση και την τελική προστασία των πλαστικών και των ελαστικών επιφανειών από την χρήση και την ηλιακή ακτινοβολία.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του Peugeot 106 Rallye προβήκαμε σε μία σειρά κινήσεων με σκοπό την επιδιόρθωση του χρώματος. Όπως πάντα αρχίσαμε με την εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν οι ρύποι του περιβάλλοντος από το χρώμα. Eπόμενη κίνηση ήταν η χρήση χαρτοταινίας για την κάλυψη των πλαστικών και ελαστικών επιφανειών, ώστε να μην επηρεαστούν κατά το γυάλισμα που θα ακολουθούσε.

Συνεχίσαμε με γυάλισμα με χρήση κοπτικής αλοιφής Menzerna 400 ώστε να αφαιρεθεί η θαμπάδα, και στη συνέχεια με χρήση γυαλιστικής αλοιφής νανοτεχνολογίας CarPro Essence και CarPro Essence Plus ώστε να επανέλθει η λάμψη στο χρώμα καθώς και να καλυφθούν κάποιες πολύ μικρές ατέλειες.

Πολύ ιδιαίτερο στοιχείο του Peugeot 106 Rallye είναι τα αυτοκόλλητα διακριτικά του περιμετρικά του αμαξώματος. Γι΄αυτό έγινε παραγγελία νέων αυτοκόλλητων, αφαιρέθηκαν τα παλιά που είχαν επηρεαστεί από το χρόνο, και τοποθετήθηκαν στις ίδιες ακριβώς θέσεις τα καινούργια αυτοκόλλητα.

Τέλος και μετά την τοποθέτηση των αυτοκόλλητων εφαρμόστηκε το – ειδικό για ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό – κερί Collinite Super Doublecoat 476s ώστε να διατηρηθεί η λάμψη του χρώματος και να προστατευτεί σε βάθος χρόνου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τo συγκεκριμένo Peugeot 106 Rallye, όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.