Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Alfa Romeo 156 2.0 JTS ’04

Alfa Romeo 156 Facelift

Alfa Romeo 156 2.0 JTS ’04

H Alfa Romeo 156 είναι μία από τις πιο σπορτίφ και ολοκληρωμένες μπερλίνες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Επίκεντρο όλων των Alfa Romeo 156 είναι το πολύ ξεχωριστό τρίπτυχο για την κατηγορία: ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός – άμεσο τιμόνι – δυνατά φρένα, τα οποία είναι τα δυνατά “χαρτιά” μαζί με το ιταλικό design στα καλύτερά του. Το παζλ συμπληρώνει ο δυνατός δίλιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας άμεσου ψεκασμού 2.0 JTS που αποδίδει 165 hp @ 6.400 rpm και έχει ως αποτέλεσμα τα 220 km/h τελικής ταχύτητας.

Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Alfa Romeo 156 είναι έκδοση Distinctive, πράγμα που σημαίνει ότι επιπλέον του βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει:

  • Σύστημα ευστάθειας VDC
  • Δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για το ηχοσύστημα
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Δερμάτινο σαλόνι σε ταμπά απόχρωση της Momo
  • Cruise control

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, η συγκεκριμένη Αlfa Romeo 156 ανήκε σε ιδιώτη ο οποίος την είχε αγοράσει καινούργια από αντιπροσωπεία Αlfa Romeo της Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2004 έναντι σχεδόν 32.000€, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 99.000 χιλιόμετρα. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, βιβλίο service, και ελέγχους KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Η συντήρησή της έχει γίνει σε επίσημη αντιπροσωπεία, όπως φαίνεται από το βιβλίο συντήρησης και των αποδείξεων, πράγμα που κάνει πολύ εύκολο τον έλεγχο αυτών των εργασιών. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα της Alfa Romeo 156 όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστη».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean.

Επικεντρώνοντας στις δερμάτινες επιφάνειες, έγινε καθαρισμός αυτων: δηλαδή του τιμονιού, των καθισμάτων και των πλαϊνών επενδύσεων με χρήση Leather Cleaner.

Τέλος, έγινε εφαρμογή ζωικού λίπους για την συντήρηση και την τελική προστασία του δέρματος από την χρήση και την ηλιακή ακτινοβολία.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του αυτοκινήτου θέλαμε να τονίσουμε το μαύρο μεταλλικό χρώμα (Nero Metallico 846/A) της συγκεκριμένης Alfa Romeo 156, οπότε προβήκαμε σε μία σειρά κινήσεων με σκοπό την επιδιόρθωση του χρώματος. Όπως πάντα αρχίσαμε με την εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν οι ρύποι του περιβάλλοντος από το χρώμα.

Συνεχίσαμε με γυάλισμα με χρήση κοπτικής αλοιφής Menzerna 400 ώστε να αφαιρεθούν οι ατέλειες και στη συνέχεια με χρήση γυαλιστικής αλοιφής νανοτεχνολογίας CarPro Essence ώστε να επανέλθει η λάμψη στο χρώμα καθώς και να καλυφθούν κάποιες πολύ μικρές ατέλειες.

Τέλος εφαρμόστηκε το προϊόν CarPro Reload με περιεκτικότητα σε οξείδιο του πυριτίου ώστε να διατηρηθεί η λάμψη του χρώματος και να προστατευτεί σε βάθος χρόνου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη συγκεκριμένη Alfa Romeo 156 Facelift, όπως είναι έτοιμη προς πώληση, στη σχετική αγγελία.