Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Daihatsu Terios 1.3 ’08

Daihatsu Terios 1.3 ’08

To Daihatsu Terios αποτελεί το πιο ικανό μικρό 5θυρο τετρακίνητο όχημα των τελευταίων ετών. Η τετρακίνηση μαζί με τη δυνατότητα μπλοκαρίσματος του κεντρικού διαφορικού του επιτρέπουν να κινείται στα πλέον σκληροτράχηλα εδάφη.

Παρ’ όλο που σε σχέση με την 1η γενιά έχει μεγαλώσει, το χαρακτηριστικό του Daihatsu Terios παραμένουν οι μικρές του διαστάσεις οι οποίες σε συνδυασμό με την εύλογη απόσταση από το έδαφος του δίνουν μεγάλες γωνίες προσέγγισης/ράμπας/διαφυγής. Διαθέτει πολύ αξιόπιστο κινητήρα 1.298cc που αποδίδει 86ps @ 6.000rpm και 120Nm ροπής @ 3.200rpm.

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Daihatsu Terios ανήκε σε ιδιώτη, o oποίος το είχε αγοράσει καινούργιο από αντιπροσωπεία Daihatsu της Θεσσαλονίκης τον Ioύνιο του 2008, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 73.000 χιλιόμετρα! Έχει συντηρηθεί σωστά και επιπλέον διαθέτει ελαστικά κατάλληλα για SUV σε πολύ καλή κατάσταση. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, βιβλίο service, και έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Daihatsu Terios όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, αφαιρέθηκαν τα καθίσματα ώστε να υπάρχει άνεση χώρου. Έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές και δερμάτινες επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean, οι οποίες ενυδατώθηκαν και τονώθηκαν με το προϊόν Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, αρχίσαμε με την εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν οι ρύποι του περιβάλλοντος από το χρώμα.

Συνεχίσαμε με χρήση έκκεντρου αλοιφαδόρου και εφαρμογή αλοιφής Menzerna 400 ώστε να επανέλθει η εργοστασιακή λάμψη στο χρώμα. Η διαδικασία του γυαλίσματος συνεχίστηκε με χρήση Menzerna 2500 και τέλος εφαρμόστηκε το σφραγιστικό κερί Menzerna Power Lock με περιεκτικότητα σε φυσικό κερί carnauba ώστε να προστατευτεί το χρώμα σε βάθος χρόνου.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τo συγκεκριμένο Daihatsu Terios mk2 1.3 ’08, όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.