Κοινοποίηση περιεχομένου

TOP
 

Mercedes-Benz E200 W212 Elegance ’09

Mercedes-Benz E200 W212 Elegance ’09

To Mercedes-Benz E-class στη γενιά με κωδικό W212 συνεχίζει την μακρόχρονη παράδοση της φίρμας στις πολυτελείς premium λιμουζίνες.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου μεταχειρισμένου Mercedes-Benz E200 που υπάρχει προς πώληση βρίσκεται ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης M271 που αποδίδει 184hp @ 5.500rpm και 250Nm @ 2.800rpm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Αποτέλεσμα αυτών μαζί με τις τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης καυσίμου BlueEfficiency είναι να επιτυγχάνεται στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC μεικτή κατανάλωση μόλις 7,3l/100km, ενώ τα πρώτα 100km/h έρχονται σε 8,7″!

Ο εξοπλισμός του συγκεκριμένου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου Mercedes-Benz E200 που υπάρχει προς πώληση είναι ιδιαίτερα πλούσιος μιας και είναι εξοπλιστική έκδοση Elegance και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Μεταβλητή υποβοήθηση κρεμαγιέρας (vario steering)
  • Καθοδήγηση παρκαρίσματος (Parking Guidance)
  • Δερμάτινο σαλόνι χρώματος μπεζ και δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια
  • Σύνδεση τηλεφώνου μέσω Bluetooth
  • Aυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος
  • Αυτόματους ηλεκτροχρωματικούς καθρέπτες, οι εξωτερικοί ηλεκτρικά ανακλινόμενοι
  • Aντάπτορας mercedes-me για έλεγχο του αυτοκινήτου μέσω smartphone (https://www.mercedes-benz.gr/passengercars/being-an-owner/mercedes-me-adapter-campaign.html)

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Mercedes-Benz E200 ανήκε σε ιδιώτη, o οποίος ήταν ο δεύτερος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Ο πρώτος ιδιοκτήτης το είχε αγοράσει καινούργιο από αντιπροσωπεία Mercedes-Benz στην Αλεξανδρούπολη τον Aύγουστο του 2009. Όπως διαπιστώθηκε στον καθιερωμένο έλεγχο πάχους βαφής, το Mercedes-Benz E200 δεν έχει επισκευαστεί ποτέ σε φανοποιό, ενώ η συντήρησή του έχει γίνει ευλαβικά. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, αποδεικτικά συντήρησης, και έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Mercedes-Benz E200 όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των εσωτερικών πλαστικών των θυρών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean.

Επικεντρώνοντας στις δερμάτινες επιφάνειες, έγινε καθαρισμός τους με χρήση Valet Pro Leather Soap. Για την προστασία του δέρματος εφαρμόστηκε το προϊόν Valet Pro Leather Protector. Τέλος, ενυδατώθηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με χρήση Chemical Guys Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του Mercedes-Benz E200, έγινε πλύσιμο και εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν επικαθίσεις και ρύποι του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια περάσαμε στο 1ο στάδιο του γυαλίσματος με την επιδιόρθωση του χρώματος με εφαρμογή κοπτικής αλοιφής Meguiar’s M101 και χρήση έκκεντρου αλοιφαδόρου, ενώ προηγουμένως χαρτώθηκαν όλες οι πλαστικές και ελαστικές επιφάνειες. Για να επανέλθει η εργοστασιακή γυαλάδα στο χρώμα, εφαρμόστηκε η αλοιφή Meguiar’s M205 επίσης με χρήση αλοιφαδόρου, πάντα σε συνδυασμό με το κατάλληλο σφουγγάρι γυαλίσματος. Η διαδικασία της ανανέωσης του χρώματος έλαβε τέλος με την εφαρμογή ενός υβριδικού κεριού για λάμψη και αντοχή στο χρόνο, του Meguiar’s Show Car Glaze. Ως τελευταίο βήμα στην εξωτερική περιποίηση τέθηκε η εφαρμογή κεριού Collinite 915 για πρόσθετη προστασία!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο Mercedes-Benz E200 W212 Elegance ’09 όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.