Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Audi S3 1.8 TQ ’01

Audi S3 1.8 TQ ’01

To Audi S3 1.8 Turbo Quattro είναι ένα πολύ ικανό και γρήγορο 3πορτο Hot-hatch, που επωφελείται φορολογικά από τον 1.8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του. Βασίζεται στην πρώτη γενιά του Α3 (κωδική ονομασία 8L), αλλά τα μηχανικά του μέρη σαφώς το βοηθούν να ξεχωρίσει από τα μικρότερα ``αδέρφια`` του.

Αιχμή του δόρατος του συγκεκριμένου Audi S3 είναι η τετρακίνηση quattro με χρήση κεντρικού συνεκτικού συμπλέκτη τύπου Haldex με το οποίο εφοδιάζεται. Με τη βοήθεια της τετρακίνησης μπορεί να παρέχει αυξημένη ελκτική πρόσφυση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και σε κάθε λογής οδόστρωμα. Την τετρακίνηση συνοδεύει ο δυνατός και πολύ αξιόπιστος 1.8 turbo κινητήρας με 5 βαλβίδες ανά κύλινδρο, χωρητικότητα 1.781cc και ιπποδύναμη 210 hp.

Τα παραπάνω, μαζί με το 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων έχουν ως αποτέλεσμα τα πρώτα 100 χιλιόμετρα/ώρα να έρχονται σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα να φθάνει τα εντυπωσιακά 238 χιλιόμετρα/ώρα.

Ο εξοπλισμός του Audi S3 είναι ιδιαίτερα πλούσιος και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Xenon φώτα
  • Bucket καθίσματα Recaro με επένδυση alcantara-δέρμα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σε 6 κατευθύνσεις
  • Σπορ δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές
  • Aυτόματο κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 18″
  • 4 πίστονα φρένα με τρυπητούς δίσκους
  • Συναγερμό Clifford 2 ζωνών
  • Ηχοσύστημα με πτυσσόμενη πηγή Pioneer, ηχεία Focal και ενισχυτή
  • Επένδυση οροφής σε μαύρο χρώμα

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Αudi S3 είχε 2 ιδιοκτήτες. Ο πρώτος εκ των οποίων τo είχε αγοράσει καινούργιo από αντιπροσωπεία Αudi της Θεσσαλονίκης τον Μάϊο του 2001, ενώ ο δεύτερος το είχε στην κατοχή του από τον Απρίλιο του 2003. Να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής ότι ειδικά σε τέτοια εξειδικευμένα αυτοκίνητα είναι σημαντικό να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο που δεν έχει αλλάξει πολλούς ιδιοκτήτες και δεν έχει γενικά ταλαιπωρηθεί.

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Audi S3 όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo». Στο εσωτερικό του Audi S3, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Φτάνοντας στον καθαρισμό των bucket καθισμάτων της Recaro, αυτά είναι επενδεδυμένα με alcantara στο κεντρικό τους τμήμα, ενώ στα πλάγια και στα προσκέφαλα με δέρμα.
O καθαρισμός της alcantara έγινε με εξειδικευμένα προϊόντα ColourLock ώστε πρώτα να καθαριστεί, και μετά να αφαιρεθεί μία στρώση της ώστε οι επιφανειακές ίνες της να είναι και πάλι μαλακές. Όσον αφορά το δέρμα, και αυτό καθαρίστηκε και προστατεύτηκε με αντίστοιχα προϊόντα της ColourLock.

Τέλος, καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean, οι οποίες ενυδατώθηκαν και τονώθηκαν με το προϊόν Silk Shine.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τo συγκεκριμένο Audi S3 1.8 Turbo Quattro ’01, όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.