Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Volvo V60 D4 ’12

Volvo V60 D4 ’12

To Volvo V60 είναι ένα estate αυτοκίνητο που βρισκόταν στην παραγωγή από το 2011 έως το 2018. Βασίζεται στο αδερφό S60 2ης γενιάς που είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά το V60 λόγω διαμόρφωσης έχει πολύ μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Καρδιά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου όπως προδίδει το χαρακτηριστικό “D4” είναι ο τεχνολογίας Euro5 5κύλινδρος turbo κινητήρας Diesel 1.984cc που αποδίδει 163hp @ 3.600rpm και 400 Nm ροπής @ 1.500rpm, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Απότελεσμα της συνεργασίας των δύο είναι οι πολύ καλές επιδόσεις και ταυτόχρονα η οικονομία καυσίμου. Συγκεκριμένα το Volvo V60 D4 φθάνει στα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε 9,4 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση κατά NEDC μόλις 4,5 l/100km και εκπεμπόμενοι ρύποι CO2 119 g/km.

Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Volvo V60 περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του:

  • Δερμάτινα καθίσματα
  • Δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι
  • Cruise control
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • 16″ ζάντες ελαφρού κράματος

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Volvo V60 ανήκε σε ιδιώτη ο οποίος τo είχε αγοράσει καινούργιο από αντιπροσωπεία Volvo της Θεσσαλονίκης τον Aύγουστο του 2012. Mέχρι σήμερα έχει διανύσει 233.000 χιλιόμετρα, η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων έχει πραγματοποιηθεί σε ταξίδια Καβάλα-Βουλγαρία. Το Volvo V60 δεν έχει εμπλακεί σε κάποιο σοβαρό ατύχημα με αλλοίωση του πλαισίου, διαθέτει ενημερωμένο και σφραγισμένο βιβλίο συντήρησης, καθώς και δελτίο του ελέγχου ΚΤΕΟ.  Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Volvo V60 D4 όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean.

Επικεντρώνοντας στις δερμάτινες επιφάνειες, έγινε καθαρισμός τους με χρήση Valet Pro Leather Soap. Για την προστασία του δέρματος εφαρμόστηκε το προϊόν Valet Pro Leather Protextor. Τέλος, ενυδατώθηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με χρήση Chemical Guys Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, έγινε εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν οι ρύποι του περιβάλλοντος από το χρώμα.  Στη συνέχεια περάσαμε στο στάδιο του γυαλίσματος με εφαρμογή αλοιφής Menzerna 2500 και χρήση έκκεντρου αλοιφαδόρου. Η διαδικασία της ανανέωσης του χρώματος έλαβε τέλος με την εφαρμογή Meguair’s M7 Mirror Glaze για υγρή όψη στο χρώμα και μετέπειτα υβριδικού σφραγιστικού κεριού Menzerna Power Lock για προστασία στο χρόνο και λάμψη.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τo συγκεκριμένο Volvo V60 2.0 D4 ’12, όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.