Κοινοποίηση περιεχομένου

TOP
 

Subaru Forester SG 2.0X ’05

Subaru Forester SG 2.0X ’05

To Subaru Forester στη δεύτερη γενιά του (κωδική ονομασία SG) είναι ένα ολοκληρωμένο 4κίνητο και αξιόπιστο αυτοκίνητο που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της Subaru στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου SUV.

Όπως όλα τα Subaru Forester, έτσι και το συγκεκριμένο που παρουσιάζεται προς πώληση χρησιμοποιεί μόνιμη κίνηση τους 4 τροχούς με χρήση κεντρικού διαφορικού σε συνδυασμό με boxer κινητήρα. Αποτέλεσμα αυτών είναι η δυνατότητα κίνησης με μεγάλη ασφάλεια σε οποιοδήποτε είδος εδάφους ακόμη και με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Subaru Forester βρίσκεται ο δίλτρος κινητήρας βενζίνης EJ20 που αποδίδει 125ps @ 5.600 rpm. Συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, και επιπλέον με βοηθητικό κιβώτιο για υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων, ώστε να καλύπτει ανάγκες κίνησης σε δύσβατες εκτός δρόμου διαδρομές. Στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC το Subaru Forester επιτυγχάνει μεικτή κατανάλωση των 8,5l/100km, ενώ η τα πρώτα 100km/h έρχονται σε 11,4 δυτερόλεπτα.

To Subaru Forester που υπάρχει προς πώληση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του:

  • Πανοραμική ηλιοροφή
  • Hμιδερμάτινα καθίσματα
  • Αυτόματο κλιματισμό (clima)
  • 3άκτινο τιμόνι
  • 15″ ζάντες αλουμινίου
  • Προβολείς ομίχλης
  • Θερμαινόμενη αντίσταση για ξεπάγωμα υαλοκαθαριστήρων
  • Πλυστικά φανών
  • Κοτσαδόρο

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Subaru Forester αγοράστηκε καινούργιo από αντιπροσωπεία Subaru της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2005, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 324.000 χιλιόμετρα.  Δεν έχει τεθεί ποτέ σε ακινησία και επιπλέον η συντήρησή του έχει γίνει όπως προβλέπεται, πάντοτε εντός εξειδικευμένων συνεργείων SUBARU.

To Subaru Forester δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε σοβαρό ατύχημα αλλοίωσης δομικών στοιχείων του πλαισίου όπως διαπιστώθηκε στον καθιερωμένο έλεγχο πάχους βαφής.  Τα διανυθέντα χιλιόμετρα του πιστοποιούνται από το ενημερωμένο και σφραγισμένο βιβλίο service καθώς και από τον έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Subaru Forester όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των εσωτερικών πλαστικών των θυρών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean. Τέλος, ενυδατώθηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με χρήση Chemical Guys Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του Subaru Forester, έγινε πλύσιμο με χρήση Meguiar’s NXT και εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν επικαθίσεις και ρύποι του περιβάλλοντος. Για να επανέλθει η εργοστασιακή γυαλάδα στο χρώμα, εφαρμόστηκε η αλοιφή Meguiar’s M205 επίσης με χρήση αλοιφαδόρου, πάντα σε συνδυασμό με το κατάλληλο σφουγγάρι γυαλίσματος. Η διαδικασία της ανανέωσης του χρώματος έλαβε τέλος με την εφαρμογή κεριού για λάμψη και αντοχή στο χρόνο, του Collinite 915. Ως τελευταίο βήμα στην εξωτερική περιποίηση τέθηκε η ενυδάτωση των εξωτερικών πλαστικών και ελαστικών μερών με χρήση του εξαιρετικού προϊόντος ValetPro Black to the Future.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο Subaru Forester SG 2.0X ’05 όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.