Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Honda CR-V 2.0 ’09

Honda CR-V 2.0 ’09

To Honda CR-V στην 3η του γενιά είναι ένα ολοκληρωμένο, πολύ αξιόπιστο 4κίνητο αυτοκίνητο που συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της Honda στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου SUV.

Όπως όλα τα Honda CR-V, έτσι και η 3η γενιά του, είναι η κορυφαία πρόταση στην κατηγορία του όσον αφορά την εντός δρόμου κίνηση. Τα δυναμικά του χαρακτηριστικά δηλαδή προσεγγίζουν αυτοκίνητα με συμβατική απόσταση από το έδαφος, πράγμα που είναι και το κορυφαίο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Honda CR-V βρίσκεται ο αλουμινένιος δίλτρος κινητήρας βενζίνης R20A με σύστημα i-VTEC μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων και μεταβλητούς αυλούς εισαγωγής. Αποτέλεσμα αυτών είναι να αποδίδει 150ps @ 6.200 rpm και 190Νm ροπής @ 4.200 rpm. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC το Honda CR-V επιτυγχάνει μεικτή κατανάλωση των 8,2l/100km, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 190km/h.

Ο εξοπλισμός του Honda CR-V είναι ιδιαίτερα πλούσιος, μιας και είναι έκδοση ΕS-Plus, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Xenon φώτα με αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης και πλυστικά φανών pop-up
  • Πανοραμική ηλιοροφή με ηλεκτρικό κουρτινάκι
  • Δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια για το ηχοσύστημα και το cruise control
  • Aυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Aισθητήρες φώτων & βροχής
  • Ζάντες αλουμινίου 17″
  • Ηλεκτρικά ανακλινόμενους & θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες
  • Oπίσθιους αισθητήρες παρκαρίσματος

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Honda CR-V ανήκε σε ιδιώτη ο οποίος τo είχε αγοράσει καινούργιo από αντιπροσωπεία Honda της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2009, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 97.000 χιλιόμετρα. To Honda CR-V δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε σοβαρό ατύχημα αλλοίωσης πλαισίου, όπως διαπιστώθηκε στον καθιερωμένο έλεγχο πάχους βαφής, και έχει συντηρηθεί με ευλάβεια. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, βιβλίο service, και έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Honda CR-V όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των εσωτερικών πλαστικών των θυρών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση. Παρόμοια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τα καθίσματα.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του Honda CR-V, έγινε πλύσιμο με χρήση Meguiar’s NXT και εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν επικαθίσεις και ρύποι του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια περάσαμε στο 1ο στάδιο του γυαλίσματος με την επιδιόρθωση του χρώματος με εφαρμογή “χοντρής” αλοιφής Menzerna 400 και χρήση έκκεντρου αλοιφαδόρου, ενώ προηγουμένως χαρτώθηκαν όλες οι πλαστικές και ελαστικές επιφάνειες. Για να επανέλθει η εργοστασιακή γυαλάδα στο χρώμα, εφαρμόστηκε η αλοιφή Menzerna 2500 επίσης με χρήση αλοιφαδόρου, πάντα σε συνδυασμό με το κατάλληλο σφουγγάρι γυαλίσματος. Η διαδικασία της ανανέωσης του χρώματος έλαβε τέλος με την εφαρμογή ενός υβριδικού κεριού για λάμψη και αντοχή στο χρόνο, του Menzerna Power Lock. Ως τελευταίο βήμα στην εξωτερική περιποίηση τέθηκε η ενυδάτωση των εξωτερικών πλαστικών και ελαστικών μερών με χρήση του εξαιρετικού προϊόντος ValetPro Black to the Future.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο Ηonda CR-V ΕS-Plus 2.0 i-VTEC ’09 όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.