Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Citroen C3 ’13 1.4 HDi

Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα Παπαδημητρίου - Citroen C3

Citroen C3 ’13 1.4 HDi

Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα Παπαδημητρίου - Citroen C3

Το Citroen C3 του 2013 είναι ένα supermini (B-seg) με μήκος 6 εκατοστά λιγότερα από τα 4 μέτρα. Είναι η δεύτερη γενιά του C3 που ήταν στην παραγωγή από το 2009 έως το 2016.

Το συγκεκριμένο C3 διαθέτει κινητήρα diesel 1.4lt, ανήκε σε ιδιώτη ο οποίος το είχε αγοράσει καινούργιο από αντιπροσωπεία Citroen της Θεσσαλονίκης, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 40.000 χιλιόμετρα. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, βιβλίο service και έλεγχο KTEO, που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Το αμάξωμα έχει σε κάθε κομμάτι του το εργοστασιακό χρώμα, είναι δηλαδή άνευ οποιασδήποτε επισκευής από φανοποιό.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή μιας και αυτό που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από τη σωρεία παρόμοιων μοντέλων είναι ότι πρώτον έχει κυκλοφορήσει μόνο στην Ελλάδα και δεύτερον ότι πιστοποιημένα έχει διανύσει λίγα χιλιόμετρα. Εφ’ όσον έχει κυκλοφορήσει μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν οι σκουριές και λοιπές διαβρώσεις που υπάρχουν σε αυτοκίνητα που έρχονται, για να πωληθούν από χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης. Η συντήρησή του έχει γίνει μόνο σε επίσημη αντιπροσωπεία, όπως φαίνεται από το βιβλίο service, πράγμα που κάνει πολύ εύκολο τον έλεγχο αυτών των εργασιών. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Ένας ακόμη τομέας που ξεχωρίζει το συγκεκριμένο C3 είναι οι ιδιαίτερότητές του όσον αφορά τον εξοπλισμό του. Είναι έκδοση Eco Chic, η πλέον πλούσια εξοπλιστικά, και η οποία δεν συναντάται επ’ ουδενί σε απλές εκδόσεις, που συνήθως έχουν τα αυτοκίνητα που προέρχονται από στόλους leasing. Επιπλέον των βασικών εκδόσεων, διαθέτει τα εξής:

  • εντυπωσιακό πανοραμικό παρμπρίζ «Zenith» το οποίο περιλαμβάνει συρόμενο σκιάδιο με ενσωματωμένα αλεξήλια
  • αερόσακους οροφής και ένδειξη μη ασφάλισης της ζώνης ασφαλείας του συνοδηγού
  • δερμάτινο τιμόνι
  • cruise control με περιοριστή ταχύτητας
  • αυτόματο κλιματισμό
  • ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών ειδικής σχεδίασης Valonga
  • αισθητήρες παρκαρίσματος
  • χρήση χρωμίου σε διάφορα σημεία του εξωτερικού

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του αυτοκινήτου όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστο».

Αρχικά έγινε η προγραμματισμένη συντήρησή του στα 40.000 χιλιόμετρα λόγω του ετήσιου service, παρ’ όλο που τα διανυθέντα χιλιόμετρα από το προηγούμενο service ήταν μόλις 6.500.

Συνεχίζοντας στο εσωτερικό, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας και των καθισμάτων για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean, οι οποίες ενυδατώθηκαν και τονώθηκαν με το κλασικό προϊόν Silk Shine.

 

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει ως βάση του το νερό και όχι τη σιλικόνη όπως κάποια αντίστοιχα «γυαλιστικά», με αποτέλεσμα την υφή δίχως λάδι.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του αυτοκινήτου θέλαμε να τονίσουμε το νίκελ που χρησιμοποιείται σε διάφορα σημεία του εξωτερικού και είναι χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης, μαζί φυσικά με το εντυπωσιακό πανοραμικό παρμπρίζ. Όλες λοιπόν οι νίκελ επιφάνειες (περιμετρικά του παρμπρίζ, καλύμματα καθρεπτών, χειρολαβές, λωρίδα πορτ μπαγκαζ) περάστηκαν με την ειδική αλοιφή για μεταλλικές επιφάνειες Metal Polish, η οποία γυαλίζει και προστατεύει.

Τέλος, για να διατηρηθούν τα εμπρόσθια φανάρια στην άψογη κατάσταση στην οποία ήταν, εφαρμόστηκε ένα προϊόν προστασίας από την UV ακτινοβολία, το M21 της Meguiars.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το αυτοκίνητο, όπως είναι έτοιμο προς πώληση, στη σχετική αγγελία.