Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

BMW 316 E90 ’06

BMW 316 E90 ’06

To BMW σειρά 3 στη γενιά με κωδικό E90 συνεχίζει την παράδοση της φίρμας στα σπορτίφ premium σεντάν αυτοκίνητα.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου μεταχειρισμένου BMW 316 που υπάρχει προς πώληση βρίσκεται ο κινητήρας βενζίνης Ν45Β16Α που αποδίδει 115hp @ 6.000rpm και 150Nm @ 4.300rpm. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Αποτέλεσμα αυτών είναι να επιτυγχάνεται στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC μεικτή κατανάλωση 7,9l/100km.

Ο εξοπλισμός του συγκεκριμένου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου BMW 316 που υπάρχει προς πώληση είναι ιδιαίτερα πλούσιος και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

 • Δερμάτινο μαύρο σαλόνι
 • Σπορ δερμάτινο 3άκτινο τιμόνι M και σπορ δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων M
 • Σπορ αλουμινένια πεντάλ M
 • Οθόνη Alpine INE-W990BT με ενσωματωμένη πλοήγηση, σύνδεση τηλεφώνου μέσω Bluetooth, αναπαραγωγή μουσικής μέσω USB και κάμερα οπισθοπορείας
 • Οθόνες στα προσκέφαλα
 • Cruise control
 • Aυτόματο διζωνικό κλιματισμό
 • Αισθητήρα βροχής για αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων
 • Ζάντες αλουμινίου 17″
 • Οπίσθιους αισθητήρες παρκαρίσματος
 • Συναγερμό
 • Σπόιλερ στο τελείωμα του ουρανού και στο τελείωμα του πορτ μπαγκάζ

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο BMW 316 ανήκε σε ιδιώτη, o οποίος ήταν ο 2ος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Ο πρώτος ιδιοκτήτης το είχε αγοράσει καινούργιο από αντιπροσωπεία BMW στην Ελλάδα. Όπως διαπιστώθηκε στον καθιερωμένο έλεγχο πάχους βαφής, το BMW 316 δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα, ενώ η συντήρησή του έχει γίνει ευλαβικά. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, βιβλίο service, και έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του BMW 316 όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των εσωτερικών πλαστικών των θυρών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean.

Επικεντρώνοντας στις δερμάτινες επιφάνειες, έγινε καθαρισμός τους με χρήση Valet Leather Soap. Για την προστασία του δέρματος εφαρμόστηκε το προϊόν Elephant Leather Preserver. Τέλος, ενυδατώθηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με χρήση Chemical Guys Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του BMW 316, έγινε πλύσιμο και εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν επικαθίσεις και ρύποι του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια περάσαμε στο 1ο στάδιο του γυαλίσματος με την επιδιόρθωση του χρώματος με εφαρμογή κοπτικής αλοιφής Meguiar’s M101 και χρήση έκκεντρου αλοιφαδόρου, ενώ προηγουμένως χαρτώθηκαν όλες οι πλαστικές και ελαστικές επιφάνειες. Για να επανέλθει η εργοστασιακή γυαλάδα στο χρώμα, εφαρμόστηκε η αλοιφή CarPro Essence επίσης με χρήση αλοιφαδόρου, πάντα σε συνδυασμό με το κατάλληλο σφουγγάρι γυαλίσματος. Η διαδικασία της ανανέωσης του χρώματος έλαβε τέλος με την εφαρμογή ενός υβριδικού κεριού για λάμψη και αντοχή στο χρόνο, του CarPro Essence Plus. Ως τελευταίο βήμα στην εξωτερική περιποίηση τέθηκε η εφαρμογή κεριού Collinite 915 για πρόσθετη προστασία!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο ΒMW 316 E90 ’06 όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.