Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

BMW 116 F21 Sport ’13

BMW 116 F21 Sport ’13

To BMW σειρά 1 (116) στη γενιά του με κωδικό F21 συνεχίζει την παράδοση της φίρμας στα premium hatchback αυτοκίνητα ως η πλέον σπορτίφ επιλογή.

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου μεταχειρισμένου BMW 116 που υπάρχει προς πώληση βρίσκεται ο υπερτροφοτούμενος κινητήρας βενζίνης Ν13Β16Α που αποδίδει 136hp @ 4.350rpm και 220Nm ροπής @ 1.350rpm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων της ZF. Αποτέλεσμα αυτών είναι να επιτυγχάνεται στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC μεικτή κατανάλωση μόλις 5,6l/100km, ενώ σαν απόλυτες επιδόσεις μπορεί να επιταχύνει στα 100km/h από στάση σε μόλις 8,7″!

Ο εξοπλισμός του συγκεκριμένου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου BMW 116 που υπάρχει προς πώληση περιλαμβάνει μιας και διαθέτει Sport Line πακέτο τα εξής:

  • Σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές
  • Σπορ δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές
  • Ζάντες αλουμινίου 16″
  • Οπίσθιους αισθητήρες παρκαρίσματος με οπτική ένδειξη στην οθόνη

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο BMW 116 ανήκε σε ιδιώτη, o οποίος το είχε αγοράσει καινούργιο από αντιπροσωπεία BMW της Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2013. Όπως διαπιστώθηκε στον καθιερωμένο έλεγχο πάχους βαφής, το BMW 116 δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε κάποια ατύχημα αλλοίωσης του πλαισίου, ενώ η συντήρησή του έχει γίνει κατά τα προβλεπόμενα. Όλα αυτά αποδεικνύονται από άδεια κυκλοφορίας, βιβλίο service, και έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του BMW 116 όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των καθισμάτων με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean.

Επικεντρώνοντας στις δερμάτινες επιφάνειες στο τιμόνι και στις πόρτες, έγινε καθαρισμός τους με χρήση Valet Leather Soap. Για την προστασία του δέρματος εφαρμόστηκε το προϊόν Elephant Leather Preserver. Τέλος, ενυδατώθηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με χρήση Chemical Guys Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του BMW 116, έγινε πλύσιμο και εφαρμογή πηλού ώστε να αρθούν επικαθίσεις και ρύποι του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια περάσαμε στο 1ο στάδιο του γυαλίσματος με την επιδιόρθωση του χρώματος με εφαρμογή κοπτικής αλοιφής Meguiar’s M101 και χρήση έκκεντρου αλοιφαδόρου, ενώ προηγουμένως χαρτώθηκαν όλες οι πλαστικές και ελαστικές επιφάνειες. Για να επανέλθει η εργοστασιακή γυαλάδα στο χρώμα, εφαρμόστηκε η αλοιφή CarPro Essence επίσης με χρήση αλοιφαδόρου, πάντα σε συνδυασμό με το κατάλληλο σφουγγάρι γυαλίσματος. Η διαδικασία της ανανέωσης του χρώματος έλαβε τέλος με την εφαρμογή ενός υβριδικού κεριού για λάμψη και αντοχή στο χρόνο, του CarPro Essence Plus. Ως τελευταίο βήμα στην εξωτερική περιποίηση τέθηκε η εφαρμογή κεριού Collinite 915 για πρόσθετη προστασία!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο ΒMW 116 F21 automatic ’13 όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.