Κοινοποίηση περιεχομένου

Title Image

Mini Cooper R56 Pepper 1.6 ’07

Mini Cooper R56 Pepper 1.6 ’07

To Mini Cooper στην 2η του γενιά μετά την αναβίωση του κλασσικού mini είναι ένα ολοκληρωμένο μικρό αυτοκίνητο με απαράμιλλο στυλ και οδική συμπεριφορά για σεμινάριο.

Όπως όλα τα Mini Cooper, έτσι και η 2η γενιά του (κωδικός R56) συνδυάζει τις μικρές διαστάσεις αμαξώματος, μεγάλο μεταξόνιο έχοντας τους τροχούς του στις τέσσερις γωνίες και ανεξάρτητη ανάρτηση. Αποτέλεσμα αυτών είναι η εκπληκτική του οδική συμπεριφορά, η οποία προσομοιάζεται από πολλούς με αυτήν ενός καρτ!

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Mini Cooper βρίσκεται ο ιδιαίτερα γεμάτος σε όλο το φάσμα λειτουργίας του κινητήρας βενζίνης που αποδίδει 122ps @ 6.000 rpm και 160Nm @ 4.250 rpm. O κινητήρας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του γκρουπ PSA με την BMW. Συνδυάζεται με το πολύ ακριβές κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και στις τυποποιημένες δοκιμές NEDC το Mini Cooper επιτυγχάνει μεικτή κατανάλωση μόλις 5,4l/100km, ενώ τα πρώτα 100km/h φθάνουν σε 9,1 δευτερόλεπτα.

Ο εξοπλισμός του Mini Cooper R56 μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Σύστημα ευστάθειας (ASC+T)
  • Hλεκτρική πανοραμική ηλιοροφή
  • Oροφή και εξωτερικούς καθρέπτες σε μαύρο γυαλιστερό
  • Λειτουργία Sport που αλλάζει την απόκριση του γκαζιού και του τιμονιού
  • Εσωτερικό και εξωτερικό πακέτο χρωμίου
  • Δερμάτινο τιμόνι 2 ακτίνων
  • Aυτόματο κλιματισμό
  • Ζάντες αλουμινίου 15″
  • Προβολείς ομίχλης

Περνώντας στα ελαφρώς πιο πεζά αλλά διόλου ασήμαντα, το συγκεκριμένο Mini Cooper είχε δύο προηγούμενους ιδιοκτήτες, και οι δύο εκ των οποίων ιδιώτες. Αγοράστηκε καινούργιo από αντιπροσωπεία BMW – Mini των Σερρών τον Aπρίλιο του 2007, και μέχρι σήμερα έχει διανύσει 125.000 χιλιόμετρα. To Μini Cooper όχι μόνο δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα, αλλά επιπλέον έχει το χρώμα του εργοστασίου σε όλα τα εξωτερικά του κομμάτια όπως διαπιστώθηκε στον καθιερωμένο έλεγχο πάχους βαφής. Τα διανυθέντα χιλιόμετρα αποδεικνύονται από βιβλίο service το οποίο είναι πλήρως ενημερωμένο και έλεγχο KTEO που είναι στη διάθεση κάθε εν δυνάμει αγοραστή. Τέλος να μη ξεχνά ο πιθανός αγοραστής τη σημασία του να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη και όχι κάποιο που ήταν σε στόλο εταιρίας ενοικιάσεων ή leasing και τη διαφορά που προκύπτει από τη χρήση στις δύο περιπτώσεις.

Εσωτερικοί χώροι

Παρ’ όλη την πολύ καλή γενική εικόνα του Mini Cooper όταν αποκτήθηκε από την εταιρία μας, προβήκαμε σε κάποιες ενέργειες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε «άριστo».

Στο εσωτερικό λοιπόν, έγινε στεγνός καθαρισμός της μοκέτας για να ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός αυτής καθώς και των εσωτερικών πλαστικών των θυρών με υγρό καθαρισμό και απορρόφηση.

Εν συνεχεία καθαρίστηκαν όλες οι πλαστικές επιφάνειες με το καθαριστικό εσωτερικού χώρου Inner Clean, και τέλος ενυδατώθηκαν με χρήση Silk Shine.

Εξωτερικοί χώροι

Περνώντας στο εξωτερικό του Mini Cooper, θέλαμε να τονίσουμε το γυαλιστερό μαύρο που υπάρχει σε οροφή, κολώνες και καθρέφτες καθώς και το χρώμιο που υπάρχει σε αρκετά σημεία.

Όσον αφορά λοιπόν τις επιφάνειες σε γυαλιστερό μαύρο, χρησιμοποιήθηκε έκκεντρος αλοιφαδόρος για την εφαρμογή γυαλιστικής αλοιφής Menzerna 2500 ώστε να αφαιρεθούν οι μικρές γρατζουνιές και να επανέλθει η λάμψη. Και για να διατηρηθεί αυτή η λάμψη, εφαρμόστηκε ως τελευταίο βήμα το υβριδικό σφραγιστικό κερί Menzerna Power Lock.

Σχετικά με τις επιφάνειες χρωμίου, εφαρμόστηκε το Light Metal Polish αφ’ ενός για γυάλισμα των επιφανειών αυτών, και αφ’ ετέρου για προστασία στο χρόνο.

Τελευταία κίνηση αλλά πολύ σημαντική για την ορθή λειτουργία της ηλιοροφής είναι η συντήρηση αυτής. Με ανοιχτή λοιπόν  την ηλιοροφή, καθαρίστηκαν τα παλιά ξερά γράσα από τους σιδηρόδρομους και εν συνεχεία εφαρμόστηκε νέο γράσο με χαμηλό ιξώδες, κατάλληλο για παρόμοιες εφαρμογές.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το συγκεκριμένο Μini Cooper  R56 Pepper 1.6 ’07 όπως είναι έτοιμo προς πώληση, στη σχετική αγγελία.